Mladá anglická pálenica Bimber predstavila svoju novú whisky, prvú z tzv. Founder’s Series. Nasledovať teda budú aj ďalšie, ktoré budú v tejto sérii pribúdať až do roku 2022.

Bimber Distillery sme už písali. Nachádza sa v západnej časti Londýna a ide o jednu z mála páleníc whisky, ktoré fungujú v Anglicku. Predsa len v Škótsku či Írsku ich je nepomerne viac.

​Prvú single malt whisky z tejto pálenice predstavili v septembri tohto roku. Teraz nasleduje ďalšia novinka z malého súdku. Je ňou single malt whisky patriaca do série pre Klub zakladateľov. Každé vydanie zo série „founders“ obsahuje len 200 fliaš whisky.

Zdroj: Bimber distillery

​Nová Bimber whisky # 16 dozrievala tri roky v sudoch po bourbone a plnená do fliaš bola v sudovej sile s 57,8 % alkoholu. Bohužiaľ, táto whisky je určená výhradne pre členov Zakladajúceho klubu pálenice. Potešiteľné je to, že za 396 libier sa môže stať členom klubu ktokoľvek. Za túto cenu posiela Bimber Distillery svojim členom každý rok jednu fľašu whisky zo „série pre zakladateľov“ od roku 2019 až do roku 2022. Financie, ktoré takto získa sú použité na rozvoj pálenice.

Zdroj: Bimber distillery

Degustačné poznámky novej whisky Bimber Single Malt #16:

  • Vôňa: Svieža, čistá, ovocná. Jablčný mušt, marhule, pomarančová kôra, čokoláda a med, trošku korenia.
  • Chuť: Olejová, plná a pôsobivá. Cítiť v nej jablká, maslové hrušky, vanilku i marhule.
  • Záver: Korenie pochádzajúce z dubového sudu sa perfektne dopĺňa s ovocím, sladkým medom a pocukreným koláčom.