Pálenica škótskej whisky GlenDronach predstavila novú whisky. Je ňou rašelinová verzia jej single malt whisky z regiónu Vysočina, ktorú nazvali Tradionally Peated.

Novinka bola vytvorená ako pripomienka starej metódy sušenia sladového jačmeňa, pri ktorej sa kúrilo rašelinou. Dym z rašeliny následne prenikal do sušiaceho sa jačmeňa, čím neskôr whisky získala svoju rašelinovú a dymovú chuť. Tento postup využíval zakladateľ pálenice James Allardice.

Zdroj: GlenDronach Distillery

Nový dymový GlenDronach dozrieval v sudoch po portskom víne, oloroso sherry a sherry Pedro Ximenéz. Master blenderka pálenice Rachel Barrie hovorí, že nový GlenDronach Traditionally Peated je skvelou možnosťou objavovať hĺbku tejto škótskej whisky, ktorá sa týmto štýlom vyrábala na začiatku 19. storočia. Ide teda v podstate o návrat do minulosti.

Zdroj: GlenDronach Distillery

Nový rašelinový GlenDronach je komplexnou single malt whisky, ktorá v sebe nesie tóny karamelu a tmavého horského medu v kombinácii s rašelinou nadymeným jačmeňom. Nájdete v nej aj klinčeky, zaúdené černice a pomarančovú melasu. Chuť je na konci ešte intenzívnejšia, vo whisky cítiť sladké drievko, čierne ovocie a zemitú chuť, ktorá pochádza práve z rašeliny.

Zdroj: GlenDronach Distillery

Táto škótska single malt bola naplnená do fliaš s alkoholom na úrovni 48 percent. K dispozícii je u vybraných predajcov za cenu okolo 60 eur.