Otázka za milión: ak nealkoholici nechcú piť nealkoholické pivo, prečo chcú vegáni jesť hamburger bez mäsa za každú cenu?

​Kým odpoviete v diskusii, porozprávame vám jeden hrozný príbeh, ktorý sa stal supervegánovi menom Phillip Williams v prevádzke Burger King na Floride.

Jedného dňa navštívil Williams Burger King, aby ochutnal produkt Impossible Whopper, na ktorý známy reťazec pozýva reklamným sloganom „100% Whopper, 0% hovädzie“, a do ktorého miesto mäsa dáva vegánsku náhradu.

​​Náš chlapík si ho objednal, zjedol a za krátku chvíľu prišiel na to, že

grilované placky z laboratórnej imitácie mäsa pečú v Burger Kingu na rovnakom grilovacom pulte ako mäso zo zabitých, pokrájaných a pomletých kráv.
Podteká pod ne šťava z mŕtvol. Zdroj: Shutterstock

​​Podľa jeho vlastných slov ho táto informácia úplne šokovala a ako hrdina nášho príbehu zdôraznil, nevarovalo ho žiadne oznámenie, ani personál podniku predtým, ako sa zahryzol do hamburgeru, ktorý mal podobnú chuť a textúru ako tie zo zmasakrovaných zvierat.

Williams tvrdí, že ak by o tom bol vedel, určite by nezaplatil vyššiu čiastku, pretože áno, Impossible Whopper stojí o rovný dolár viac ako smrťou páchnuci hamburger. Nakoniec sa náš chlapík rozhodol obrátiť na súd v mene každého oklamaného vegána.

Samotný reťazec sa zatiaľ k prípadu vyjadriť nechce, až do ukončenia súdneho procesu, ale The Guardian uviedol, že na webových stránkach spoločnosti zverejnili informáciu, že na požiadanie poskytujú produkt Impossible Whopper aj s úplne bezmäsitou úpravou.

Žiaľ nie je známe, či to bolo pred podaním žaloby alebo po nej, ale ak súd žalobcovi vyhovie v tom, že ide o najväčší škandál vo svete gastronómie, Burger King bude zrejme musieť zaplatiť poriadne mastné odškodné zranenej Wiliamsovej duši .

Guiness zmení svoju pôvodnú 256-ročnú receptúru na výrobu piva: Kvôli vegánom

Receptúra piva Guiness sa nezmenila už 256 rokov, pivovar sa však pripravuje, že v budúcom roku zmení svoj tradičný postup pri výrobe piva. Firma sa chce vzdať želatíny pochádzajúcej z rybích mechúrov, aby si pivo mohli vychutnať aj vegetariáni a vegáni.

Zdroj: The Guardian