Značka škótskej whisky Macallan predstavila ďalšiu novinku zo svojej špeciálnej série Concept. Je ňou v poradí druhá single malt, ktorá je inšpirovaná vášňou jej tvorcu pre DJ-stvo.

Macallan Concept N. 2 je single malt bez označenia veku, ktorá dozrievala v sudoch po sherry v regióne Speyside.

Inšpiráciou pre mixológiu tejto sladovej škótskej bolo mixovanie hudby, ktorému sa venuje tvorca tejto novinky Steven Bremner. Hovorí, že hudba inšpirovala mnoho aspektov jeho života, kreatívne i prakticky, a to isté dokázala aj whisky. Pri tvorbe Macallanu Concept N. 2 sa na obe svoje vášne pozeral iným pohľadom, než tomu bolo predtým.

Zdroj: Macallan

​Bremner tvrdí, že tvorba hudobnej stopy a výroba single malt whisky môžu mať podobnú cestu. „Tvorba hudby začína vrstvením jej zvukov, výroba whisky zase spočíva vo vrstvení rôznych chutí z rozličných sudov,“ vysvetľuje a dodáva: „Každý sud má totiž svoj vlastný vplyv na charakter dozrievajúcej tekutiny a každý nástroj dodáva zase skladbe svoju hĺbku či výšku. V oboch prípadoch, teda rovnako v hudbe i vo whisky môžeme zmeniť nejaký prvok tak, aby zvýrazňoval či zjemňoval určité zvuky i chute.“

​Poďme už výhradne k whisky a pozrime sa na novinku z dielne Macallanu. Do fliaš bola naplnená v sile alkoholu na úrovni 40 percent. Podľa oficiálnych degustačných poznámok výrobcu je opisovaná ako whisky s bohatou karamelovo-jablkovou arómou a s príjemnou sladkastou chuťou karamelu, černíc, tónmi mandlí, škorice a dreveného korenia.

Zdroj: Macallan

​Whisky je momentálne k dispozícii na letiskách v Taiwane a londýnskom Heathrow v Macallan Boutiques a v decembri ju uvedú aj na dubajskom letisku. Následne na to bude distribuovaná aj na ďalšie významné svetové letiská v januári 2020 za cenu približne 135 eur za 0,7 litrovú fľašu.

Informáciu priniesol špecializovaný portál pre škótsku whisky, scotchwhisky.com.

Zdroj: Scotchwisky