Škótska whisky Dalmore pred niekoľkými dňami oznámila, že plánuje predávať tri nové whisky. Dostupné budú ale až v budúcom roku a prevažne na letiskách, nakoľko sú určené najmä pre cestovný maloobchod.

​Všetky tri whisky nemajú označenie veku. Charakteristické sú však tým, že ich dozrievanie finišovalo v troch až piatich rôznych sudoch. To týmto whisky dodalo nové chute i arómu.

Trojica nových single malt dostala názvy Trio, Kvarteto a Kvinteto. Inšpiráciou pri tvorbe týchto whisky bol predchádzajúci produkt s názvom Dalmore King Alexander III., ktorý na záver dozrieval až v šiestich rôznych druhoch dubových sudov. Informáciu priniesol špecializovaný portál schotchwhisky.com.

Poďme sa teda pozrieť na každú z troch noviniek zvlášť. Dalmore The Trio dozrieval v troch rôznych typoch sudov: v dubových sudoch po bourbone, v sudoch po portskom víne a po 30-ročnej sherry Matusalem. Predávať sa budú v litrových fľašiach za cenu od 79 eur.

Dalmore The Quartet finišovala v štyroch rôznych sudoch: po bourbone, po 30-ročnej sherry Matusalem, po 30-ročnej apoštolskej sherry a v sudoch po červenom víne Bordeaux Cabernet Sauvignon. Výsledkom je rafinovaná a aromatická whisky. Cítiť v nej chuť červeného hrozna a šťavnatých hrozienok. Aj táto whisky sa bude predávať v litrovom balení a cena za takúto fľašu sa bude pohybovať od 96 eur.

Zdroj: Dalmore Distillery

​​​Poslednou z avizovaných whisky je Dalmore The Quintet. Táto whisky by mala mať v chuti tóny exotického ovocia namáčaného v javorovom sirupe. Opäť, aj táto novinka finišovala v rôznych typoch sudov, tentokrát až v piatich: v sude po muškátovom víne, po víne Madeira, po 30-ročnej sherry Matusalem, po 10-ročnom portskom víne a v sudoch po červenom Bordeaux Cabernet Sauvignon. Táto whisky bude predávaná v 0,7 litrových fľašiach a jej cena by mala začínať na 113 eurách.

Začiatok predaja tejto trojice značka Dalmore plánuje na jún 2020. Na rozdiel od troch avizovaných whisky je už Dalmore King Alexander III., ktorý tvorí základ a inšpiráciu pre trojicu noviniek, v predaji. Kúpiť ju môžete na letiskách, ale aj v maloobchodoch po celom svete. K dispozícii je aj v slovenských e-shopoch s alkoholom. 

Štyridsaťdeväťročná škótska vydražená za desiatky tisíc

Zdroj: Scotchwhisky