Aká je maximálna suma, ktorú by ste boli ochotní zaplatiť za hamburger? Zrejme to záleží na mnohých okolnostiach, ale do desať eur sme ochotní nechať v lepšej reštaurácii. Najdrahší hamburger na svete stojí niekoľkonásobne viac.

​Ak chcete ochutnať lahodné občerstvenie rôznych chutí, musíte odcestovať do Las Vegas, presnejšie do kasína Mandalay Bay. Tam, v reštaurácii Fleur prevádzkovanej renomovaným francúzskym šéfkuchárom Hubertom Kellerom, môžete požiadať o hamburger s rovnakým názvom (FleurBurger 5000), ktorý nie je vyrobený z ničoho iného, ​​ako z najdrahšieho hovädzieho mäsa, ktoré je v súčasnosti k dispozícii - wagyu.

Mäso z kobského dobytka sa považuje za jedinečné, pretože má skvelý pomer tuku ku svalovej hmote a vytvára v ňom jedinečnú textúru (mramorovanie), vďaka ktorej má lahodnú chuť.

V hamburgeri nazvanom Fleur de Lys sa okrem žemle a mäsa nachádza ešte husacia pečeň, čierna hľuzovka, zelenina a omáčka z tajných prísad.

Ako bonus k tomuto gurmánskemu zážitku ho môžete zapiť vínom Chateu Petrus z roku 1995. Nápoj je tiež zaradený medzi najdrahšie vo svojej kategórii, takže menu s malým množstvom opekaných zemiakov s hubami vás vyjde rovných 5 000 dolárov.

Okrem hamburgeru nájdete v menu nie práve najdrahšej reštaurácie Fleur aj ďalšie francúzske jedlá, ako klasickú cibuľovú polievku, kohúta na víne alebo francúzske steaky.

Toto je oficiálne najdrahší hamburger na svete

Holandský šéfkuchár Diego Buik miluje svoju prácu, a obzvlášť hamburgery. Rozhodol sa, že prišiel čas urobiť niečo výnimočné.

Zdroj: Dailymeal