Aby bol svet aspoň trochu v rovnováhe, vymysleli v americkom reťazci rýchleho občerstvenia Arby 's takzvaný Marrot – mäsovú mrkvu.

​Arby 's sa už od svojho založenia v roku 1964 vyžíva v kreatívnom porušovaní noriem. Kým v ostatných reťazcoch predávali hamburgery za 15 centov, v Arby 's ste si mohli kúpiť sendvič z naozaj kvalitného prepečeného hovädzieho za 69 centov. Predávajú tu aj tradičný gyros, prudko opečená kačacie prsia a dokonca aj zverinu a losie mäso.

​Chutí podobne ako mrkva

Kým vo svete fičia rastlinné alternatívy mäsa, Arby 's je verný tomu, čo vie najlepšie: stopercentnému mäsu. Ich inovátori sa rozhodli, že vytvoria úplne novú kategóriu potravín: mäsovú zeleninu - Megetables.

Keď ostatní môžu zo zeleniny vyrábať mäso, prečo túto paradigmu neuchopiť obrátene, povedali si v Arby 's a pustili sa do práce. Výsledkom je vôbec prvá mäsová mrkva - Marrot.

Morčacie prsia sa upravia do tvaru mrkvy, povaria a naložia do špeciálnej mrkvovej marinády s práškom z javorového sirupu. Naložené mäso sa hodinu pečie a na záver sa pridajú vetvičky čerstvého kučeravého petržlenu.

Podľa šéfkuchára Arby 's Nevilla Crawa obsahuje Marrot viac ako 30 gramov bielkovín a 70 percent odporúčaného denného množstva vitamínu A. Navyše chutí podobne ako mrkva. Marrot v menu reťazca rýchleho občerstvenia, ktorý na mäsovom poli rád experimentuje, ešte nenájdete. Zatiaľ prebieha testovací režim.

Zďaleka nie každý zákazník ale marketingový ťah Arby 's považuje za výborný nápad. Viceprezidentka organizácie PETA Tracy Reiman ho pro web insider.com nazvala

"smutným a uštipačným bodnutím do tých, ktorí sa stravujú ako v roku 2019 - nie dobe kamennej".

Arby 's ide každopádne proti trendom, keď reťazce ako napríklad Burger King, Carla Jr. alebo Del Taco investujú do rozšírenia sortimentu v podobe "rastlinného mäsa".

A ako ste na tom vy? Kúpili by ste si radšej vegetariánsky kotúč, mäsovú mrkvu, alebo klasický hamburger?

Po bezmäsitom hamburgeri prichádza na trh vegetariánsky tacos

V dnešnej dobe stále viac ľudí vyhľadáva bezmäsité jedla, buď zo zdravotných alebo morálnych dôvodov a pre tieto potreby (alebo zaplnenie diery na trhu?) vzniká množstvo fast-food reštaurácií, ktoré sa snažia podchytiť vegetariánov a vegánov náhradami mäsa.

Zdroj: CNC