Otvorili ich už v Dubline, Londýne aj New Yorku.

Svet barov sa jednoznačne spája  s konzumáciou alkoholu a pre veľkú časť ľudí je dôležitou súčasťou relaxácie, posedenia na dobrom mieste a konzumácie alkoholu. Ak sa však nad tým zamyslíme, alkohol nie je nevyhnutnou podmienkou dobrej atmosféry v spoločnosti. Dobrý koktail môže byť chutný aj bez alkoholu.

Nealkoholické bary neboli vynájdené dnes, boli založené v Británii koncom 19. storočia a jedným z najznámejších je Fitzpatrick's Temperance Bar v Lancashire. Ako už prezrádza samotný názov miesta, dôvodom zriadenia nealkoholického baru bol dopyt po striedmosti. V súčasnosti vyhľadávajú podobné bary tí, ktorí sú fanúšikmi zdravého životného štýlu a konzumujú výhradne nealkoholické nápoje. Samozrejme, nealkoholické nápoje sa nachádzajú aj v tradičných baroch, ale ak nekonzumujete alkohol, spravidla nepotrebujete ani spoločnosť opitých ľudí, takže radšej chodíte do podnikov, kde nepijú alkohol aj ostatní.

Vlajku nealkoholických barov držia podniky ako The Virgin Mary v Dubline, Redemption v Londýne a Getaway v New Yorku, ktoré čakajú na svojich klientov s virgin koktailmi a nealkoholickým pivom. Nápojový lístok newyorského baru Getaway nájdete tu, v prípade, žeby ste sa chceli inšpirovať.

V takomto bare je radosť sedieť do záverečnej

Deep-dive bar ako vystrihnutý z albumov Jacka Whitea. Modrá, čierna, biela, noir - presne ako to milujeme.