Pálenica Glengoyne má dôvod na oslavu. Jej nová single malt whisky získala na tohtoročnej súťaži World Spirits v San Franciscu najvyššie ocenenie.

Zdroj: Glengoyne

​Dvojitým zlatom bola na tejto prestížnej súťaži ovenčená tohtoročná novinka The Glengyone Legacy Series: Chapter One. Na svetové trhy sa dostala vo februári tohto roku a už o pár týždňov na to ju v San Franciscu označili za výnimočnú whisky.

Zdroj: Glengoyne

​Súťaž San Francisco World Spirit Competition (výsledky nájdete tu) je považovaná za jednu z najrešpektovanejších, najvplyvnejších a najznámejších súťaží liehovín na svete. Víťazov vyberá odborná porota prostredníctvom bodovania formou slepého testu. Znamená to, že porotcovia alkohol degustujú, ale nevedia, čo presne testujú. A ešte k oceneniam – dvojitá zlatá medaila sa udeľuje len takým produktom, ktoré sú považované za skutočne výnimočné. A presne takto porotcovia ohodnotili The Glengoyne Legacy Series: Chapter One.

Zdroj: Glengoyne

​Radosť nad hodnotením svojej novej single malt neskrývala ani brand manažérka značky Glengoyne Katy Macanna, ktorá vyhlásila, že táto vysoko rešpektovaná cena je neklamným dôkazom vysokej kvality prvého vydania zo série The Glengoyne Legacy.

Táto „zlatá“ single malt whisky má v sebe všetko, čím je whisky z pálenice Glengoyne známa: sladkosť i ovocný duch – to všetko je výsledok najpomalšej destilácie v Škótsku a punc tejto whisky dodalo aj dozrievanie v dubových sudoch po sherry. A to sa odzrkadlilo nielen na jej aróme a chuti, ale aj na krásnej prírodnej farbe.

Zdroj: Glengoyne

​Novinka od Glengoyne nie je pritom prvou ocenenou whisky z tejto pálenice. Už minulý rok bola dvojitým zlatom ohodnotená ďalšia whisky, a to 21-ročná Glengoyne, rovnako na súťaži v San Franciscu. A aby toho nebolo málo, zlatou medailou sa môžu pýšiť aj 30-ročná Glengoyne, ale aj jej 25- a 21-ročné sestry, tentokrát zo súťaže Asian Spirits Master, ktorá sa konala v máji minulého roku.

Všetky tieto ocenenia sú neklamným dôkazom, že škótska whisky, vyrábaná v pálenici Glengoyne v regióne Vysočina (Highland) je skutočne veľmi kvalitná a uznávaná.

Whisky z piatich krajín v jednej fľaši

Známa japonská značka Suntory uviedla na trh svoju novú whisky, ktorá je zmiešaná z rôznych whisky z piatich krajín.