V JAR si stal doteraz nevídaný prípad. Dvadsaťsedemročný muž predstieral, že je kontrolórom fastfoodového reťazca KFC a dostával tak jedlo zadarmo. Zamestnanci, ktorí s ním prišli do styku, tvrdia, že sa správal veľmi uveriteľne a vždy nosil dobre padnúce sako. O tom, v akom stave je po ročnom fastfoodovom obžerstve jeho figúra, už informácie nie sú.

Univerzitný študent navštevoval reštaurácie KFC v Durbane a tvrdil, že ho poslalo vedenie, aby otestoval kvalitu jedla. Vždy chodil slušne oblečený, zamieril rovno do kuchyne, ochutnával jedlo a v ruke mal písaciu podložku a robil si poznámky.

"Keď prišiel, snažili sme sa všetci správať čo najlepšie, aby sme nevytočili muža z riaditeľstva. Bol veľmi presvedčivý, pretože vystupoval sebavedomo a kolegovia z iných KFC ho poznali," povedal zamestnanec jednej z reštaurácii, kam podvodník chodil. "Keď prišiel, ponáhľal sa do kuchyne, všetko skontroloval, robil si poznámky a požiadal o ochutnávku, čoho chcel... Najskôr predtým pracoval pre KFC, pretože vedel úplne všetko," doplnil zamestnanec.

Podvodník údajne do KFC niekedy prichádzal limuzínou, keďže jeho kamarát pracoval na polovičný úväzok ako vodič, na dôveryhodnosti mu pridal aj falošný preukaz.

Na sociálnych sieťach sa ale výmyselník stal hitom. "Stala sa z neho legenda a veľmi skúsený ochutnávač," napísal užívateľ Lee Kirichu na Twitter. "Chopil sa príležitosti, tak tomu hovorím. Jeho príbeh mi príde celkom vtipný... Kompletne celý rok!," napísala užívateľka Gladys.

Falošný "kontrolór" si každopádne bude musieť teraz zvyknúť na väzenskú stravu. "Výhodou" je, že aj tá bude gratis, ale nebude vysmážaná a najskôr ani "prekliate dobrá".

Zdroj: CNC