Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
6 najčudnejších kombinácií jedál: Sú medzi nimi tie vaše?
Zdielať na
Life

6 najčudnejších kombinácií jedál: Sú medzi nimi tie vaše?

Zdroj: Shutterstock

Ak nerozumiete, ako môže niekto jesť rezeň s ryžou a kompótom, zažijete menší šok, keď zistíte, že niektorí obľubujú avokádovú kávu.

Hamburger s hranolčekmi, slanina s vajíčkom a jogurt s ovocím. Tento harmonický zoznam kombinácií jedál by sme mohli písať do nekonečna. Ide o kombinácie, ktoré dobre poznáme a milujeme. Potom sú tu kombinácie, ktoré sa môžu zdať na prvý pohľad divné, ale naozaj fungujú. To je prípad vyprážaného mäsa s ovocím. A nakoniec sú tu jedlá, ktoré nejdú veľmi dohromady, napriek tomu na ne mnohí nedajú dopustiť.

Kyslá uhorka a čokoláda

V roku 2017 vybuchla na internete bomba: ponorte kyslú uhorku do čokolády! Niektorí tvrdia, že slaná uhorka dokonale zapadá k chuti sladkej čokolády, iní si túto kombináciu radšej nechcú ani predstaviť.

Cestoviny a kečup

Je ťažké pochopiť, čo je dobré na kombinácii varených cestovín a kečupu. Niektorí sa možno nechcú namáhať s výrobou skutočnej cestovinovej omáčky. V každom prípade, Taliani – asi oprávnene – sa môžu poriadne uraziť na turistov, ak si ku cestovinám vypýtajú kečup.

Zmrzlina s hranolčekmi

Toľko vecí sa hodí ku hranolčekom... Napríklad kečup, horčica a majonéza, aby sme vymenovali len tie najznámejšie. Prekvapivo však mnohí ľudia ku nim volia zmrzlinu. Mäkké a tvrdé, studené a teplé, sladké a slané. Žeby išlo o kontrast?

Avolatte

V našom zozname je tento nápoj najnovším trendom a jeho názov naznačuje, o čo ide. Avolatte nie je nič iné ako avokádo naplnené kávou s mliekom. Pre nás úplne nepochopiteľné, ale na Instagrame obrovský trend.

Hot dog s marshmallow

V roku 2017 uverejnila Ivanka Trump fotky narodeninovej oslavy svojej 6-ročnej dcéry. Na jednom obrázku bolo veľa špajdlí, na ktorých boli vedľa seba umiestnené párky a kusy marshmallow.

Zmrzlina so sójovou omáčkou

A nakoniec je tu ďalšia mrazivá šialenosť. Táto zvláštna kombinácia sa objavila na ostrove Hokkaido, severnom ostrove Japonska. Miešajú tu zmrzlinu s morskými riasami a potom ju oblejú sójovou omáčkou. Samozrejme, ak sa vám nepáči táto kombinácia, môžete si kúpiť zmrzlinu s príchuťou sójovej omáčky…

Súvisiace články