Ak milujete kyslú kapustu, budete mať radi aj kimčchi, a ak športujete, bude pre vás veľmi užitočné.

Jednou z najdôležitejších potravín kórejskej kuchyne (severnej aj južnej) je kimčchi, čo je v podstate univerzálne označenie fermentovanej, čiže kvasenej sezónnej zeleniny.

Odborníci na výživu ju považujú za jednu z najzdravších potravín na svete, preto ju veľmi odporúčame všetkým, ale najmä športovcom, pretože je plná živín, ktoré váš organizmus potrebuje:

  • bohatá na antioxidanty a probiotiká, ktoré majú protizápalové účinky
  • jedna z najlepších prostriedkov pri procese regenerácie
  • plné vitamínov C a A a vaše oči a pokožka vám veľmi pekne poďakujú za V beta-karotén a luteín
  • je obzvlášť užitočná, ak máte zažívacie problémy
  • doplnená o cesnak alebo cibuľu, má tiež veľmi pozitívny vplyv na reaktivitu vášho mozgu

Smer kuchyňa!

Kráľ medzi tvrdými syrmi: Viete, prečo je tak jedinečný a vzácny?

Aj keď parmezán nepatrí medzi najdrahšie syry, nachádza sa v úzkej elite nákladných potravín. Nehovoriac o jeho prestíži.