Ceny kaviáru sa vždy pohybujú závratne vysoko. Len pár z nás si tento luxus môže dovoliť. Na trhu sa teraz objavil špeciálny druh zamatovo maslového kaviáru, za ktorý zaplatíte viac ako za Porsche 911.

Oficiálne sa tento kaviár volá Strottarga Bianco. Ide o mimoriadne vzácny a cenený produkt, ktorého cena je neuveriteľných 113 630 dolárov. Niet sa čo diviť, že dostal nálepku "kaviár z bieleho zlata". Získava sa z bielych sibírskych jeseterov. Tie na malej farme v rakúskom Salzburgu chová Walter Grüll a pomáha mu aj jeho syn.

https://www.instagram.com/p/BhgjuYKA3GG/?utm_source=ig_embed

Na výrobu jedného kilogramu tohto kaviáru je potrebné zozbierať až päť kilogramov čerstvých vajíčok. Tie sú po procese dehydratácie posypané extrémne jemne nastrúhanou vrstvou 22-karátového jedlého zlata. Kým sú takto pozbierané vajíčka pripravené na balenie do plechoviek, ubehne neuveriteľných osem až desať rokov. Za luxus sa však platí a aby ste si na tejto pochúťke pochutnali, musíte minúť naozaj nemalý balík peňazí.

Heinz prichádza s kaviárovým kečupom

Gastronomickí gourmeti pravdepodobne dostali teraz pri výraze kaviárový kečup srdcový záchvat, reč je ale našťastie o niečom inom.

Zdroj: Brobible
Tagy: