Kapsulové automaty na kávu už každý dobre pozná: zapnete, vložíte kapsulu, stlačíte gombík a do šálky vytečie káva. Páčilo by sa vám rovnaké pohodlie pre doma varené pivo? LG vám rozumie a jeden taký automat predstaví budúci mesiac na CESe.

Vložíte kapsulu a... o 14 dní máte pivo

A nebojte sa, nepôjde o žiadne rýchlorozpustné pivo z prášku, na pivo si budete musieť chvíľu počkať. Ide tu hlavne o pohodlie a čistotu. V každej pivnej kapsule LG bude chmeľový olej, kvasnice, slad a príchuť. Po stlačení tlačidla sa LG postará o kompletný proces od fermentácie, zrenia až po servírovanie a čistenie. Na sprievodnej aplikácii pre mobil pritom môžete celý proces sledovať.

Zdroj: The Verge

​Na výber bude celkovo päť druhov pív: Americká IPA, zlatá APA, anglické čierne, belgický witbier a svetlý český ležiak. Automat dokáže vyrobiť až päť litrov kvalitného piva za približne dva týždne podľa typu zvoleného piva.

Zdroj: LG

​LG týmto automatom cieli viac na pivných labužníkov, ktorí si chcú doma uvariť pivo, ale súčasne sa nechcú trápiť s dlhým procesom a následným čistením. Pomalý proces varenia znamená, že nemôžete len tak hodiť kapsulu do automatu, keď na vás zrovna prišiel smäd a v chladničke chýba plechovka. Podstatné tiež budú celkové náklady na jedno doma uvarené pivo. LG používa pojmy ako remeselné, prémiové, pre náročných, takže sa radšej pripravme na vyššiu cenu.

Zdroj: CNC