Samozrejme, kde inde by ste ho našli, ako v najrušnejšom meste Spojených štátov, New Yorku.

JeJu Noodle Bar je kórejská reštaurácia v srdci West Village. Miestnou špecialitou je horúci ramyun s cestovinami, zeleninou, vajcami a mäsom, čo je v podstate kórejská odpoveď na japonský ramen.

Ďalšou zaujímavosťou je absencia obsluhy. Všetky jedlá vám servírujú priamo kuchári.
Zdroj: JeJu

​Samotná reštaurácia má minimalistický dizajn a nie je veľmi útulná, ale sem Newyorčania nechodia pre čarokrásny interiér.

Šéfom JeJu je Douglas Kim, pomerne známe meno v meste. Do New Yorku prišiel z Južnej Kórei ako 16-ročný a svoje skúsenosti získaval v reštauráciách ako Per Se, Nobu či Chef’s Table, takže sa môže pochváliť celkom slušným životopisom.

Zdroj: JeJu

​Ako uviedol, vždy sa chcel učiť od najlepších a nechcel ostať len pri varení, ale túžil nazrieť aj do zákulisia gastro biznisu, aby raz mohol sám prevádzkovať vlastný podnik. V newyorskej Zume mal dostatok príležitostí s vedúcou pozíciou, keďže tam mal pod sebou asi sto členný personál. V JeJu nemá až tak veľkú zodpovednosť, čo ale neznamená, žeby zanedbával svoje povinnosti.

Zdroj: JeJu

​Hlavným menu podniku sú predovšetkým rôzne cestoviny. Takým je aj menej ťažký ramyun z teľacieho mäsa, alebo sýtejšie gochu s typickými kórejskými koreninami.

Najkurióznejším jedlom je Fich Coop, chutná kuracia polievka doplnená morskými plodmi, kyslou uhorkou a jalapeñom, ktorú môžete považovať za samostatný hlavný chod.
Zdroj: JeJu

​Svet chutí Douglasa Kima ale najlepšie spoznáte, ak si objednáte ochutnávacie menu so siedmimi chodmi za 42 dolárov.

Môžete tiež ochutnať menšie porcie (kuracie krídla JeJu, ustrice, uhorkové kimčhi), nehovoriac o obrovskom výbere rýb, takže majú naozaj bohatý výber pre všetkých - s výnimkou tých, ktorí nejedia mäso. Milovníci ázijskej kuchyne by ale rozhodne nemali toto miesto vynechať.

Reštaurácie, ktoré sa presťahovali do tržníc: Sedem pulzujúcich vývarovní z celého sveta

Na západe ich nazývajú food hall, prípadne food court. Asi najlepšie by sme ich prirovnali k našim tržniciam, ale na týchto miestach toho veľa nenakúpite. Zato fungujú ako gastronomický raj, v ktorom sú vedľa seba zoradené bistrá, kaviarne, streetfood bary a pivárne.

Zdroj: Jeju