Môžete si pokojne zarezervovať dovolenku vo vesmíre. Po opustení rodnej planéty, sa nebudete musieť vzdať pozemských radovánok. Popíjať pivo bude možné aj bez gravitácie.

​To všetko vďaka odborníkom spoločností 4 Pines Brewing Company a Sabre Astronautics, ktorí milujú pivo a vesmírny cestovný ruch a táto ich vášeň priniesla zaslúžené ovocie. Nech sa páči, vesmírne pivo značky Vostok.

Zdroj: Indiegogo

​Špeciálny nápoj je výsledkom osemročnej práce, pretože tím musel experimentovať s dokonalým receptom na výrobu piva, ktoré by sa mohlo príjemne popíjať vo vesmíre. Museli dôkladne preštudovať aj to, ako alkohol pôsobí na človeka vo vesmíre. A to sme ešte nehovorili o problémoch, ktoré spôsobujú nedostatok gravitácie počas pitia.

Zdroj: Indiegogo
​V skutočnosti ide o 5,1 percentný írsky stout kávovo-čokoládovej chuti, na ktorého špeciálnu fľašu práve zbierajú prostriedky pomocou kampane na Indiegogo.

Vo vesmíre totiž nie je také jednoduché dať si pár orosených. V každom prípade je prototyp hotový, takže astronauti si budú môcť v budúcnosti pochutnať na tomto lahodnom moku a užívať jedinečný výhľad na krásy okolitého vesmíru.

Budweiser to s varením piva na Marse myslí vážne

Ešte potrvá minimálne desať rokov, kým ľudská noha vkročí na Mars, ale na červenej planéte už dnes plánujú vybudovať mesto. Ba čo viac, hotovú metropolu. A aké by to bolo mesto, keby tam chýbalo pivo, pýta sa Budweiser.

Zdroj: Hypebeast