Robili ste to takto aj doteraz?

Základ: vytvoriť poriadnu vrstvu peny navrchu piva, aby sa z neho uvoľnil oxid uhličitý.

Prečo?

Aby sa nenafúkol žalúdok konzumenta, tak ako to predvádza náš protagonista: do piva bez peny dal kúsok nachosu, čo spôsobilo, že nápoj doslova explodoval. Podľa someliéra, sa presne toto deje v našom žalúdku, ak jeme na pivo a je to zároveň aj hlavný dôvod toho, prečo sa cítime nafúknutí.

Na druhej strane, pena pôsobí ako veko, nápoj lepšie konzervuje sladkosť sladu a horkosť chmeľu, ak má penovú korunu.

Takže ho lejte z výšky na stenu pohára a postupne pohár narovnávajte, aby ste vytvorili peknú vrstvu peny navrchu pohára.

Viete, prečo sú všetky pivové fľašky zelenej a hnedej farby?

Ak ste si niekedy kúpili pivo, alebo sa iba prechádzali medzi regálmi supermarketu, určite ste si všimli, že väčšina pivových fľašiek je buď zelenej alebo hnedej farby. Výnimočne sa nachádzajú aj v priehľadných, ale iné farby sa prakticky nepoužívajú. Pýtate sa, prečo?

Zdroj: YouTube