Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pivný someliér tvrdí: TAKTO sa správne nalieva pivo!
Zdielať na
Video

Pivný someliér tvrdí: TAKTO sa správne nalieva pivo!

Zdroj: Shutterstock

Robili ste to takto aj doteraz?

Základ: vytvoriť poriadnu vrstvu peny navrchu piva, aby sa z neho uvoľnil oxid uhličitý.

Prečo?

Aby sa nenafúkol žalúdok konzumenta, tak ako to predvádza náš protagonista: do piva bez peny dal kúsok nachosu, čo spôsobilo, že nápoj doslova explodoval. Podľa someliéra, sa presne toto deje v našom žalúdku, ak jeme na pivo a je to zároveň aj hlavný dôvod toho, prečo sa cítime nafúknutí.

Na druhej strane, pena pôsobí ako veko, nápoj lepšie konzervuje sladkosť sladu a horkosť chmeľu, ak má penovú korunu.

Takže ho lejte z výšky na stenu pohára a postupne pohár narovnávajte, aby ste vytvorili peknú vrstvu peny navrchu pohára.

Súvisiace články