Na veľtrhu čokolády v Portugalsku bola vystavená najdrahšia čokoláda na svete.

Táto sladkosť v tvare diamantu potiahnutá jedlým 23-karátovým zlatom je najdrahšou čokoládou v súčasnosti (aj keď oficiálne ešte nie je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov). Jej cena je 7 728 eur.

​Okrem zlata obsahuje táto luxusná maškrta vyrobená z čiernej čokolády Valrhona aj vlákna šafranu, vanilku z Madagaskaru, bielu hľuzovku a vyhotovil ju portugalský umelec Daniel Marcelino Gomes na výstave čokolády v portugalskom meste Óbidos.

 "Je to produkt, v ktorom som použil najdrahšie suroviny na prípravu,"

hovorí Daniel M. Gomes, ktorý na vytvorení exkluzívnej čokolády pracoval asi rok.

Zdroj: Twitter

Slávny bonbón je súčasťou limitovanej kolekcie, v ktorej sa nachádza tisíc kusov čokolád predávaných v obale, ktorý je rovnako "umeleckým dielom" a dá sa použiť aj po konzumácii čokolády.

Jeho podklad je vyrobený z čierneho lakovaného dreva so zlatým gravírovaním sériového čísla čokolády a kryštálového zvonu pokrytého tisíckami kryštálov Swarovski, ozdobený zlatou stuhou.

Najdrahší bonbón sveta je „ukrytý na tajnom mieste“ odkiaľ sa prepravuje k cieľovému zákazníkovi.

Sladkosť v tvare diamantu rozhodne nie je pre každého a určite si nájde aj svojich kritikov, ktorí ju budú považovať za exkluzívnu zbytočnosť. Gomesovi ale vytvorenie tohto produktu prinieslo vstup na luxusný trh.

Neuhádnete, koľko stojí najdrahšie víno sveta

Ak neviete, čo s peniazmi, zoženiete ho v Londýne.

Zdroj: Comunicaffe