Prezradíme vám, prečo je dôležité dodržiavať pokyny v receptoch.

Možno o tom netušíte, ale chémia zeleniny je pomerne zložitá záležitosť a metóda jej krájania výrazne ovplyvňuje jej chuť, keďže sa pri nej mení jej textúra a aróma.

Mali by ste vedieť, že pri varení sa z ingrediencií uvoľňujú enzýmy, ktoré tvoria finálnu chuť jedla na konci varenia.

Dôležité:

  • Veľkosť: čím drobnejšie krájate zeleninu, tým intenzívnejšiu chuť získate.
  • Tvar: veľkosť povrchu je ďalším faktorom, ktorý chuť jedla ovplyvňuje rôznymi spôsobmi, v závislosti od toho, aká veľká plocha zeleniny sa uvarí alebo upečie.
  • Načasovanie: zelenina stráca zo svojej chute už pri svojej úprave a od nakrájanej veľkosti závisí, za aký čas sa uvarí alebo opečie.

9 potravín, ktoré by ste nemali skladovať v chladničke

Nie všetky potraviny potrebujú uskladnenie v chladničke. Niektoré vám dokonca vydržia lepšie aj bez nej.