Samozrejme, nemáme v úmysle nikoho nabádať ku konzumácii alkoholu, len pripomíname, že existuje istý 105-ročný pán, ktorý tvrdí, že tajomstvo jeho dlhovekosti je skryté vo whisky.

Dotyčný sa volá Jack Reynolds a napriek svojmu požehnanému veku je stále úplne fit.

Stačí uviesť, že ako 102-ročný ešte podstúpil Ice Bucket Challenge, o dva roky neskôr si nechal vyhotoviť svoje prvé tetovanie a zvláda aj extrémnejšie športy. A to sme si mysleli, že vo veku nad sto rokov je bravúrne chodiť po svojich. Asi by sme mali začať piť viacej whisky, Jack totiž verí, že jeho dlhovekosť súvisí práve s tým.

Tvrďák Jack si svoje prvé tetovanie nechal spraviť ako 102-ročný. Tvrďák Jack si svoje prvé tetovanie nechal spraviť ako 102-ročný. Zdroj: SWNS

​Každé ráno si dopraje pohárik whisky, ktorá podľa jeho tvrdenia môže za jeho dlhovekosť a tiež vitalitu. Vlani v apríli sa zapísal Guinessovej knihy ako najstarší človek, ktorý sa zviezol na horskej dráhe, aj keď ľuďom v jeho veku, sa už robiť podobné aktivity vyslovene neodporúča.

Jackova najstaršia dcéra povedala o jeho návykoch:

"Každé ráno si naleje do čaju whisky a večer si dopraje dva ďalšie poháre. Ak niekto z nás prechladne, ihneď nám ponúka whisky, je to jeho liek, na ktorý nedá dopustiť."
Jack Reynolds Zdroj: World Whisky Day

​Recept je teda jednoduchý; stačí ostať aktívny, stráviť veľa času na čerstvom vzduchu, obklopiť sa mladými ľuďmi a príležitostne si dopriať kvalitnú whisky. U Jacka to funguje, takže za pokus to stojí.