Zdravý dezert nielen pre športovcov: Vanilkovo-ovocné raw čipsy
V spolupráci so spoločnosťou PurePure vám každý týždeň prinášame nový recept na rýchle, 100 percentne prírodné, chutné kulinárske vychytávky a verte, že sa budete cítiť a aj vyzerať lepšie.
Leto sa blíži a ak chceš na pláži ukazovať vypracované telo, s tými koláčmi od mamy, ktoré tlačíš už od Vianoc by si mal okamžite prestať. Priprav si radšej osviežujúcu vanilkovo-ovocnú mňamku, ktorú zvládneš, rýchlo a jednoducho, aj sám!
Zloženie:
- 200 g kešu orieškov
- 80 g agáve sirupu
- 1 citrón
- 60 g kakaového masla
- ¼ vanilkového struku
- 30 g drobného ovocia (čučoriedky, maliny, jahody)
- 20 g sušeného ovocia podľa vlastného výberu
Príprava:
Deň pred prípravou kešu oriešky dobre prepláchneme a vložíme do nádoby s vodou, uložíme ich do chladničky. Na druhý deň ich opäť dobre prepláchneme. Citrón odšťavíme. Kakaové maslo zohrejeme, maximálne však pri teplote 42 stupňov. Kešu oriešky spolu s ostatnými surovinami, okrem čerstvého a sušeného ovocia, rozmixujeme v mixéri, dokým nevznikne hladká hmota. Tú rovnomerne nanesieme na papier na pečenie. Ozdobujeme ovocím podľa chuti a v mrazničke necháme vytuhnúť zhruba 10 až 15 minút. Nakrájame alebo polámeme na menšie kúsky.