Zdá sa vám, že raw strava nie je nič pre pravých chlapov? Ukážeme vám, ako veľmi sa mýlite!

V spolupráci so spoločnosťou PurePure vám každý týždeň prinášame nový recept na rýchle, 100 percentne prírodné, chutné kulinárske vychytávky a verte, že sa budete cítiť a aj vyzerať lepšie.

Ani ty nevieš, čím prekvapiť frajerku na Valentína? Určite aj tá tvoja tvrdí, že pre ňu znamenajú viac darčeky vyrobené z lásky ako drahá kabelka či gýčový šperk. Vieme, že to nie je tak úplne pravda, ale ženy sú romantické stvorenia a ak si dáš tú námahu a niečo pre ňu vlastnoručne vyrobíš, máš vyhraté. Tak nechaj čokoládové srdiečko z pumpy na inokedy a priprav jej jednoduchý, chutný a najmä zdravý kokosový dezert!

Zdroj: PurePure

​Zloženie:

  • 350g strúhaný kokos
  • 40g agáve sirup
  • 100g mandle 
  • vanilkový struk
  • citrón
  • soľ

Počet kusov: 20 ks

Príprava:                                                                                                                 

Deň pred prípravou namočíme mandle do nádoby s vodou a vložíme do chladničky. Na druhý deň ich prepláchneme a zbavíme šupky. Odoberieme 20 mandlí, ktoré použijeme neskôr. Zvyšné mandle rozmixujeme v mixéry na hladkú hmotu, ktorú vložíme do kuchárskej misy.

Do mixéru nasypeme 250g strúhaného kokosu, mixujeme dokým sa nevytvorí kokosové maslo. To pridáme do kuchárskej misy k mandľovej hmote. Následne pridáme zvyšných 50g kokosu, agáve, ¼ vanilkového struku, šťavu z polovice citrónu a štipku soli. Ručne premiešame. Vytvoríme tak hmotu, z ktorej odoberáme asi 15g kúsky a ručne šúľame do tvaru guľôčiek. Do každej guľôčky vložíme jednu mandľu. Guľôčky obalíme strúhaným kokosom. Skladujeme v chladničke.      

Zdroj: PurePure