Netradične tradičné makové šúľance: Ako z raw salaša!
Zdá sa vám, že raw strava nie je nič pre pravých chlapov? Ukážeme vám, ako veľmi sa mýlite!
V spolupráci so spoločnosťou PurePure vám každý týždeň prinášame nový recept na rýchle, 100 percentne prírodné, chutné kulinárske vychytávky a verte, že sa budete cítiť a aj vyzerať lepšie.
Slovenská kuchyňa nepatrí práve k tým najzdravším a také makové šúľance vám vašu snahu o zdravý životný štýl asi trošku naštrbia. Makovej dobroty sa ale úplne vzdávať nemusíte. Vychutnajte si ju v zdravej raw verzii.
Zloženie:
- 120g mak modrý
- 80g slnečnicové semienka lúpané
- 200g datle bez kôstok
- 15g agáve sirup
- soľ
Príprava:
V mixéri rozmixujeme mak do hladka. Presypeme ho do kuchárskej misy a v mixéri rozmixujeme zvyšné suroviny, okrem agáve sirupu, dokým nevznikne jemná hmota. Tú pridáme k maku a osladíme agáve sirupom. Následne ručne miesime. Z hmoty vytvarujeme šúľance. Ozdobíme drobným ovocím.
Pozrite si galériu
Zdroj:
PurePure