Kokosy na snehu: Jednoduchý recept na raw bounty kocky
Chuť na sladké je nevyspytateľná, ale vy ste si predsavzali, že tohoročné Vianoce sa nebudete prežierať ako zakaždým? Aby ste hneď v prvej slabej chvíľke nezablúdili do regálu so sladkosťami, pripravte si doma zdravý dezert. Kombinácia kokosu a tmavej čokolády vás dostane!
Zloženie:
Plnka:
- 300g strúhaný kokos
- 40g agáve sirup
- 60g mandle
- vanilkový struk
- šťava z polovice citrónu
- soľ
Čokoládová poleva:
- 20g kakaové maslo
- 10g javorový sirup
- 50g kakaový prášok (podľa chuti) alebo 100% kakaová hmota
Počet porcií : 10-12ks
Príprava:
Plnka: Deň pred prípravou namočíme mandle do nádoby s vodou a vložíme do chladničky. Na druhý deň ich prepláchneme a zbavíme šupky. Mandle rozmixujeme v mixéry na hladkú hmotu, ktorú vložíme do kuchárskej misy.
Do mixéru nasypeme 250g strúhaného kokosu, mixujeme dokým sa nevytvorí kokosové maslo. To pridáme do kuchárskej misy k mandľovej hmote. Následne pridáme zvyšných 50g kokosu, agáve sirup, ¼ vanilkového struku, citrónovú šťavu a štipku soli. Všetko premiešame. Vytvoríme tak hmotu, ktorú po malých častiach vkladáme do silikónových formičiek v tvare kocky. Uložíme na 5 až 10 minút do mrazničky. Stuhnuté kokosové kocky vyberieme z formičiek.
Poleva: Kakaové maslo zahrejeme, maximálne pri teplote 42 stupňov. Následne pridáme javorový sirup spolu s kakaovým práškom, premiešame.
Kokosové kocky postupne namáčame do čokoládovej polevy. Kocky v poleve vložíme opäť do mrazničky. Počkáme, kým čokoláda stuhne.
Môžeme ozdobiť kokosovým práškom. Skladujeme v chladničke.