Máte plné zuby vianočných koláčov? Máme pre vás jednoduchý a chutný recept.

Chuť na sladké je nevyspytateľná, ale vy ste si predsavzali, že tohoročné Vianoce sa nebudete prežierať ako zakaždým? Aby ste hneď v prvej slabej chvíľke nezablúdili do regálu so sladkosťami, pripravte si doma zdravý dezert. Kombinácia kokosu a tmavej čokolády vás dostane!

Zdroj: PurePure

​Zloženie:

Plnka:

  • 300g strúhaný kokos 
  • 40g agáve sirup 
  • 60g mandle
  • vanilkový struk
  • šťava z polovice citrónu
  • soľ

Čokoládová poleva:

  • 20g kakaové maslo 
  • 10g javorový sirup 
  • 50g kakaový prášok (podľa chuti) alebo 100% kakaová hmota 

Počet porcií  : 10-12ks

Príprava:                                                                                                                 

Plnka: Deň pred prípravou namočíme mandle do nádoby s vodou a vložíme do chladničky. Na druhý deň ich prepláchneme a zbavíme šupky. Mandle rozmixujeme v mixéry na hladkú hmotu, ktorú vložíme do kuchárskej misy.

Do mixéru nasypeme 250g strúhaného kokosu, mixujeme dokým sa nevytvorí kokosové maslo. To pridáme do kuchárskej misy k mandľovej hmote. Následne pridáme zvyšných 50g kokosu, agáve sirup, ¼ vanilkového struku, citrónovú šťavu a štipku soli. Všetko premiešame. Vytvoríme tak hmotu, ktorú po malých častiach vkladáme  do silikónových formičiek v tvare kocky. Uložíme na 5 až 10 minút do mrazničky. Stuhnuté kokosové kocky vyberieme z formičiek.

Poleva: Kakaové maslo zahrejeme, maximálne pri teplote 42 stupňov. Následne pridáme javorový sirup spolu s kakaovým práškom, premiešame.

Kokosové kocky postupne namáčame do čokoládovej polevy. Kocky v poleve vložíme opäť do mrazničky. Počkáme, kým čokoláda stuhne.

Môžeme ozdobiť kokosovým práškom. Skladujeme v chladničke. 

Zdroj: PurePure