Zdá sa vám, že raw strava nie je nič pre pravých chlapov? Ukážeme vám, ako veľmi sa mýlite!

Surová strava bez tepelnej úpravy je mnohými považovaná za najlepšiu cestu ku zdraviu. Neznamená to, že namiesto čipsov budete chrúmať listy od kapusty, ani že strávite hodiny v kuchyni. V spolupráci so spoločnosťou PurePure vám každý týždeň prinesieme nový recept na rýchle, 100 percentne prírodné, chutné kulinárske vychytávky a verte, že sa budete cítiť a aj vyzerať lepšie.

Ak dodržiavate na Štedrý deň pôst, máme pre vás tip. Jesť je síce zakázané, ale piť sa predsa môže. Nemáme teraz na mysli vianočný punč či vaječný likér, ale niečo, čo má veľa vitamínov, neobsahuje laktózu, bude vám chutiť a zároveň vám z toho nenarastie pivný pupok – mandľové kakao.

Zdroj: PurePure

​Zloženie:

  • 200g mandle
  • 15g agáve/med
  • 5g kakaový prášok 
  • vanilkový struk
  • 500ml voda

Príprava:

Deň pred prípravou namočíme mandle do vody a v otvorenej nádobe ich uložíme do chladničky. Na druhý deň mandle prepláchneme, vložíme do mixéru s 500ml  vody a mixujeme 3 minúty, kým nevznikne čistá biela hmota. Hmotu precedíme cez gázu a vytlačíme z nej čo najviac mlieka. Ak je mlieko príliš husté, pridáme vodu na zriedenie. Do vytvoreného mlieka pridáme kakaový prášok, vanilku (vanilkový extrakt alebo ¼ vanilkového struku) a podľa chuti dosládzame sirupom z agáve, prípadne medom. Všetko premixujeme v mixéri. Mlieko skladujeme v chladničke. Trvanlivosť je 48 hodín.

Pozrite si galériu

Zdroj: PurePure