Raw guľôčky zo škótskej single malt whisky
Surová strava bez tepelnej úpravy je mnohými považovaná za najlepšiu cestu ku zdraviu. Neznamená to, že namiesto čipsov budete chrúmať listy od kapusty, ani že strávite hodiny v kuchyni.
V spolupráci so spoločnosťou PurePure vám každý týždeň prinesieme nový recept na rýchle, 100 percentne prírodné, chutné kulinárske vychytávky a verte, že sa budete cítiť a aj vyzerať lepšie.
Dnes vám ukážeme, ako si pripravíte whisky delikatesu, na ktorú vaša stará nemôže povedať ani mäkké f.
Ak máte doma skrytú kvalitnú single malt-ku, no vaša polovička sa zmení na policajta okamžite, keď sa priblížite k fľaši, použite malé množstvo na raw guľočky. Budú vám zaručene chutiť a keďže sú raw, robíte to aj pre svoje zdravie.
Zloženie:
- 150g mandle
- 30g agáve
- 15ml whisky (Glenfiddich, Glengoyne, Glenlivet)
- soľ
Príprava:
Deň pred prípravou namočíme mandle do vody a uložíme do chladničky. Na druhý deň mandle prepláchneme, zbavíme šupky. Následne ich v mixéri rozmiešame na jemnú hmotu. Tú nasypeme do misy, pridáme agáve, štipku soli a whisky podľa chuti. Miesime „cesto“ dokým nevytvoríme kompaktnú hmotu. Z hmoty odoberáme rovnako veľké časti (cca 20g) a každú vyformujeme do tvaru guľôčky.