V The Cuba Libre Rum & Cigar House Bratislava sa opäť oslavovalo. Po roku fungovania obľúbeného podniku, v ktorom je možné nájsť najširší výber rumov a cigár na Slovensku, sa tu stretli najväčší fajnšnmekri nápojov z cukrovej trstiny. Pripravené bolo pre nich špeciálne prekvapenie z Kolumbie, ktoré na ochutnanie čakalo počas večera v „zlatej klietke.“

Štyridsaťročný rum značky Dictador bol fľašovaný exkluzívne pre túto príležitosť a patrí medzi najstaršie ročníky Dictador. Necelé polstoročie zrel v kolumbijskom meste Cartagena.

Zdroj: The Cuba Libre

„Vyberali sme ho z piatich ročníkov a finishov. Každý ročník bol niečím iný a výnimočný. Tento sme si vybrali najmä pre jeho chuť a jemnosť,“ hovorí Róbert Biroš, šéf a zakladateľ Fusiongroup. Z ročníka 1976 je v Európe len pár sudov, no každý z nich chutí inak a má aj iný obsah alkoholu.

„Na Slovensku ho bude možné ochutnať len u nás a od nás, pretože ide o limitovanú edíciu v počte 300 fliaš, čo je jeden sud,“ vysvetľuje Róbert Biroš. Takéto kúsky sú podľa R. Biroša dobrou investíciou, ktorá sa rokmi dokáže zaujímavo zúročiť.

The Cuba Libre Rum by Dictador - The Best Of 1976 má dostatočne kvalitný rodokmeň, čo ho predurčuje k tomu, že ho budú mať hľadáčiku aj vášniví zberatelia.

Na narodeninovej oslave nechýbal ani krstný otec rumového konceptu Marek Majeský, ktorý prišiel aj so svojou manželkou a hereckým kolegom Martinom Mňahončákom. Hostia mohli ochutnať aj miešané lahodné drinky alebo dokonalý perfect serve v kombinácii s nesmrteľnou klasikou Zacapa 23 YO.

The Cuba Libre Rum by Dictador - The Best Of 1976

podľa Roberta Resmera, rumového ambasádora The Cuba Libre Rum & Cigar House.

Roberto Resmer Roberto Resmer Zdroj: Oleš Cheresko

Aróma - prvotné intenzívne tóny praženej kávy a čokolády obalenej praženými orieškami strieda sladká vôňa medového karamelu a kondenzovaného ovocia. Záver patrí miernym tónom sherry v spojení s drevnatou vôňou. Všetko vytvára nerušivú, postupne klesajúcu harmóniu.

Chuť - začiatok ponúka jemne drevnatý prechod do intenzívnych tónov praženej kávy, čokolády s lahodným prechodom karamelizovaného ovocia s orieškovým podtónom. Záver je príjemne hrejivý a dlhý, suchý s príjemnými náznakmi drevnatosti.

Pozrite si galériu