Pre japonskú kuchyňu je charakteristický osobitý štýl a starostlivá príprava každého pokrmu so zmyslom pre dokonalé zladenie chutí. Našim sprievodcom tradičnými japonskými jedlami je náš kolega žijúci v Japonsku – Michal Mikšík.

Suroviny:

  • 600 g vykostené kuracie stehná
  • 3 PL sójová omáčka
  • 3 PL saké (alebo biele víno)
  • 8 PL hladká múka
  • 8 PL zemiakový škrob
  • soľ
  • cesnak
  • čierne korenie
  • olej

Postup:

Najprv si pripravíme mäso. Nakrájame 600 gramov vykostených kuracích stehien. Pridáme tri polievkové lyžice sójovej omáčky, tri polievkové lyžice saké, prípadne bieleho vína a štipku soli. Pridáme trochu čierneho korenia a jeden strúčik cesnaku. Všetko dobre premiešame a necháme odstáť minimálne 30 minút.

Pokračujeme s hladkou múkou a zemiakovým škrobom. Z oboch pridáme po päť polievkových lyžíc. Premiešame, až nám z múky vznikne kaša. Do druhej misky na obaľovanie pridáme ešte tri polievkové lyžice múky a tri lyžice zemiakového škrobu, premiešame.

Olej na vyprážanie necháme rozohriať, vložíme do neho obalené mäso a vyprážame do zlatista. Podávame so šalátom, alebo ryžou či zemiakmi. Dúfam, že vám bude chutiť a nezabudnite zapiť dobrým pivom. Dobrú chuť!

Čas prípravy: 45 minút