Do Japonska za receptami: Vyprážané kura na japonský spôsob Kara-age
Suroviny:
- 600 g vykostené kuracie stehná
- 3 PL sójová omáčka
- 3 PL saké (alebo biele víno)
- 8 PL hladká múka
- 8 PL zemiakový škrob
- soľ
- cesnak
- čierne korenie
- olej
Postup:
Najprv si pripravíme mäso. Nakrájame 600 gramov vykostených kuracích stehien. Pridáme tri polievkové lyžice sójovej omáčky, tri polievkové lyžice saké, prípadne bieleho vína a štipku soli. Pridáme trochu čierneho korenia a jeden strúčik cesnaku. Všetko dobre premiešame a necháme odstáť minimálne 30 minút.
Pokračujeme s hladkou múkou a zemiakovým škrobom. Z oboch pridáme po päť polievkových lyžíc. Premiešame, až nám z múky vznikne kaša. Do druhej misky na obaľovanie pridáme ešte tri polievkové lyžice múky a tri lyžice zemiakového škrobu, premiešame.
Olej na vyprážanie necháme rozohriať, vložíme do neho obalené mäso a vyprážame do zlatista. Podávame so šalátom, alebo ryžou či zemiakmi. Dúfam, že vám bude chutiť a nezabudnite zapiť dobrým pivom. Dobrú chuť!
Čas prípravy: 45 minút