Do Japonska za receptami: Delikátne špagety s Natto
Aj v Japonsku sa jedia špagety. Japonci ich majú radi aj upravené na vlastný spôsob. Príprava nasledujúceho jedla je naozaj rýchla. Potrebovať budeme jednu kľúčovú surovinu – fermentovanú sóju Natto. Dá sa zohnať aj na Slovensku, v obchodoch špecializovaných na ázijskú kuchyňu.
Vôňou a chuťou Natto pripomína známu delikatesu olomoucké syrečky. Sú ľudia, ktorí toto jedlo priam zbožňujú, ale aj takí, ktorí ho nemôžu ani cítiť.
Suroviny:
- 120 g Natto (3 balenia)
- 1-2 PL sójová omáčka
- 3 PL olivový olej
- 1 PL soľ
- 1 balíček špagety
- 1 ks cibuľková vňať
Postup:
Necháme zovrieť vodu, pridáme soľ, špagety a varíme podľa návodu na balení, v našom prípade 8 minút.
Zatiaľ si do misky pripravíme fazuľky Natto. Pridáme 1 PL sójovej omáčky a 3 PL olivového oleja. Nakrájame cibuľkovú vňať a primiešame. Uvarené špagety rovno z hrnca vkladáme do misky, premiešame a môžeme podávať.
Ak máte doma bonito vločky katsuobushi, môžete ich pridať ako toping. Ak máte morské riasy nori, môžete ich pridať nastrihané na tenké pásiky.
Tip:
Nezabudnite zapiť dobrým pivom!
Čas prípravy: 15-20 minút