Do Japonska za receptami: Tradičná polievka Miso
Dnes začneme tradičnou japonskou polievkou Miso.
Potrebujeme:
- 800 ml dashi vývaru
- 150-300 g tofu
- 1 ČL sušených rias wakame
- 1 ks cibuľovej vňate
- 2 PL pasty miso
Pozrite si galériu
Postup
Dashi je vývar z rýb a morských rias, predáva sa instantný alebo v podobe malých vreciek, ktoré sa varia vo vode. Na takéto množstvo polievky vám bude stačiť 150g tofu, ale môžete použiť aj dvojnásobok.
Keď nám dashi zovrie, pridáme tofu nakrájané na kocky, sušené morské riasy wakame a cibuľkovú vňať, ktorú krátko povaríme. Ak ale chcete, aby mala výraznejšiu chuť, pridajte cibuľku až na koniec.
Existuje veľa druhov pasty miso, môžete ich použiť ľubovoľne. My dnes použijeme dve polievkové lyžice tmavého miso. Miso pasta je veľmi hustá, preto si ju najprv rozmiešame vidličkou v miske s trochou polievky, aby sme sa zbavili hrudiek. Rozpustené miso pridávame do polievky na záver, nevaríme ho. Miso je jednak probiotická potravina a tiež si takto lepšie zachová svoju chuť.
Čas prípravy: 10 minút
Pastu Miso zoženiete v Kauflande alebo špecializovaných ázijských potravinách.
Dobrú chuť!