Novú generáciu 992 čaká ďalší prírastok do rodiny. Za pár dní sa odhalí tradičný variant Targa.

Porsche pokračuje v rozširovaní ponuky variantov novej generácie 911 (992) a po klasike vo forme Carrery a Carrery S či nedávno vrcholného Turba S a ich pridružených kabrioletov sa už chystá na svet i štýlovo otvorená Targa. Model s tradičným oblúkom za posádkou sa ukáže v pondelok 18. mája.

Pôvodne sa malo nové Porsche 911 Targa predstaviť na autosalóne v Pekingu už na konci apríla, lenže pandémia koronavírusu, samozrejme, tieto a ďalšie plány automobilky zhatila - ako je napokon spomenuté v upútavke nižšie. Porsche teda predstaví Targu v rámci on-line premiéry, a to cez svoj video magazín 9:11.

Nová Targa bude kopírovať špecifikácie štandardných verzií Carrery, takže očakávajme pohon zadných alebo všetkých kolies v spojení s dvakrát preplňovaným trojlitrovým boxerom o základnom výkone 385 koní (283 kW), v prípade variantu S potom 331 kW (450 koní).

S uvedením Targy by sme sa však podľa niektorých informácií mali dočkať aj návratu verzie GTS, ktorá rozšíri štandardnú výbavu modelu, uvedie ešte športovejšie ladený zovňajšok a trojlitru umiestnenému vzadu pridá ďalších pár desiatok koní naviac. Hovorí sa o 460 až 480 (338 kW až 353 kW).

Zdroj: CNC