Golfový turnaj na pozvánky, ktorého účastníci hrajú z domu.

Súťaž s názvom BMW Indoor Invitational využíva technológiu, ktorú poznáme z hollywoodskych filmov. Niekoľko štvorcových metrov umelej trávy, veľká premietacia plocha s virtuálnym a interaktívnym výhľadom na aktuálne ihrisko, zložitý herný softvér a systém vyhodnocovania merania od spoločnosti s názvom Trackman, ktorá vypočítava, kam by loptička dopadla na základe sily a smeru odpalu.

Dušou systému je duálny radar, ktorý monitoruje pohyb palice a loptičky súčasne. Sledovaním typu palice, sledovaním polohy a rýchlosti jej hlavy, presným určovaním priesečníka palice a loptičky, môžete vypočítať všetky parametre odpalu, od sily odpálenia až po krútenie gule vo všetkých dimenziách.

Zdroj: Trackman

Zdroj: Trackman

​Súťažný turnaj trvá päť týždňov. Pozvaní hviezdni golfisti hrajú každý týždeň o šek na 10 tisíc dolárov, ktorý venuje spoločnosť BMW organizácii, ktorú určili na boj proti epidémii koronavírusu. Víťazom prvého týždňa je Joot Luiten z Holandska, ktorý cenu rozdelil medzi charitu, ktorú založil a nemocnicou v Rotterdame.

Zdroj: YouTube