Ľudia stojaci za YouTube kanálom Electric Future s pomocou dizajnéra Jana Peiserta vytvorili koncept armádneho Cybertrucku - presnejšie povedané "Ultimate Tactical Combat Cybertruck". A to hneď v niekoľkých rôznych verziách.

Z videa vyplýva, že podobne upravený Cybertruck by sa vďaka tichému elektrickému pohonu hodil predovšetkým pre plnenie rôznych prieskumných misií. Disponoval by strelnou zbraňou a teoreticky by z neho mohol byť tiež vypúšťaný drón.

Ako možno viete, podobné využitie navrhoval aj šéf Tesly Elon Musk. Ten už v októbri minulého roka tweetoval, že tento elektromobil sa bude "blížiť obrnenému transportéru z budúcnosti".

Má to ale malý háčik - hermeticky uzavreté batérie, vďaka ktorým bude Cybertruck oi. schopný chvíľu plávať, sa podľa dostupných informácií majú nachádzať v spodnej časti vozidla.

Ak by takýto Ultimate Tactical Combat Cybertruck narazil napríklad na improvizované výbušné zariadenie (IED), následky by boli katastrofálne. Prípadná realizácia opísaného konceptu teda nebude tak jednoduchá, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Zdroj: CNC