Každý, kto denne jazdí s veteránom alebo youngtimerom Porsche, sa určite poteší novinke výrobcu zo Stuttgartu v podobe modernej technologickej jednotky, ktorá sa bude môcť umiestniť do starých modelov a bude vybavená navigáciou a telefónom.

Infotainment v automobiloch je asi najrýchlejšie starnúcim komponentom a záujem pravdepodobne nebudete mať už ani o kazetový či CD prehrávač. Miesto nich ale určite radi využijete streamovanú hudbu zo svojho mobilného telefónu, zosilnené hovory a navigáciu. Porsche má zakaždým dobré riešenia a teraz predstavil svoje najnovšie.

Zdroj: Porsche

Základný model môže byť nainštalovaný v každom Porsche od modelu 911,

v ktorom je priestor na 1 DIN autorádio. Okrem farebnej dotykovej obrazovky s uhlopriečkou 3,5 palca má k dispozícii aj fyzické tlačidlá, dokáže prehrávať hudbu z USB s SD karty, ale dodáva sa aj s navigáciou a digitálnym rádiom. S pomocou Apple CarPlay môžete toto všetko získať zo svojho iPhonu.

Zdroj: Porsche

​Väčší model má dvojnásobnú veľkosť, získal 7-palcový dotykový displej a je možné ho namontovať na modely 911 vyrábané od konca 90. rokov, ako aj na modely Boxster a Cayman, ktoré už používajú systém Android Auto. Keďže ide o veľmi štýlové jednotky, zodpovedá tomu aj ich cena: stoja od 1 440 do 1 600 eur.

Zdroj: Porsche
Zdroj: Porsche