Hodinky Galaxy Watch Active 2 sa do konca roka naučia merať krvný tlak.

Samsung oznámil, že juhokórejské ministerstvo potravín a bezpečnosti liekov (MFDS) ohodnotilo meranie krvného tlaku ako oficiálnu metódu na meranie krvného tlaku bez použitia manžety. Na meranie bude treba modul Health Monitor v aplikácii Samsung Health a tiež hodinky s pokročilým meračom, kam v súčasnosti spadá iba model Galaxy Watch Active 2. Funkcia však bude podporovaná aj u budúcich modelov hodiniek od Samsungu.

Podmienkou presného merania je pravidelná kalibrácia (minimálne raz za štyri týždne) s meračom krvného tlaku, následne môžete pomocou hodiniek presne odčítať aktuálne hodnoty krvného tlaku, ktoré hodinky vyhodnocujú na základe tzv. "pulzných vĺn" nasnímaných meračom srdcového tepu. Aplikácia v telefóne následne analyzuje pomer a vzťah kalibračných hodnôt a nameraných údajov, ktoré prepočíta na krvný tlak.

Pozrite sa na meranie krvného tlaku v podaní hodiniek od Samsungu:

Meranie krvného tlaku sa sprístupní na hodinkách Galaxy Watch Active 2 v priebehu tretieho štvrťroka, to však platí len pre Južnú Kóreu. O konkrétnom dátume sprevádzkovania merania na Slovensku zatiaľ neexistujú žiadne bližšie detaily. To isté napokon platí o podpore EKG u Watch Active 2, ktoré malo byť sprístupnené počas prvého štvrťroka tohto roka. Samsung však EKG neustále vylepšuje, a súčasne čaká na potrebné certifikácie úradov v USA a Európe. Kedy sa teda oboch funkcií dočkáme aj u nás, zatiaľ nie je jasné.

Zdroj: CNC