Že by Škoda v blízkej budúcnosti začala vyrábať superšport s motorom uprostred, je pochopiteľne nezmysel.

Dôvodov existuje celý rad a asi nemá zmysel ich tu vymenovávať. Každopádne najšportovejším modelom v ponuke českej automobilky je a určite ešte chvíľu bude Škoda Octavia RS. Aj keď ... V posledných rokoch sa objavili špekulácie hovoriace o elektrickom kupé, ktoré by malo čerpať inšpiráciu aj u legendárnej Škody 110 R. Tak uvidíme.

Napriek tomu, že Škoda sa orientuje najmä na modely pre masy, neznamená to, že by sme si nemohli superšport s okrídleným šípom v znaku predstaviť. Urobil tak aj Poliak Bartłomiej Tarnowski, ktorý má navyše tú výhodu, že svoju víziu dokázal pretaviť do pozoruhodných ilustrácií.

Na nich si môžeme prezrieť nízke a agresívne vyzerajúci kupé s motorom uprostred, ktoré trochu pripomína vozy Lamborghini. Súčasne ale na ňom nájdeme rad dizajnových prvkov charakteristických pre škodovky.

Pozrite si galériu

​Je tu teda typická maska ​​chladiča, disky kolies pripomínajú kolesá Octavie RS, zadné svetlomety majú tvar písmena C. A na zadku dokonca nechýba ani nápis ŠKODA, čo je relatívne čerstvý dizajnový prvok českej značky. Svetlomety vpredu aj vzadu spája LEDková lišta.

V interiéri vidíme minimalistickú palubnú dosku s infotainmentom a digitálnym prístrojovým panelom. Zaujímavým detailom je dvojramenný volant - rovnaké riešenie ponúka nová Octavia.

Tak čo na to hovoríte? Ako sa vám táto predstava škodováckeho superšportu páči?

Zdroj: CNC