Kríženec medzi elektrickou kolobežkou a skútrom sa dá zložiť na veľkosť papiera A3 a prejde až 30 km na jedno nabitie.

Čínske Xiaomi ponúka prostredníctvom svojich pod-značiek neskutočne širokú škálu produktov, vrátane elektrických kolobežiek a podobných riešení mestskej mikromobility. Nové HiMo H1 je však skutočný unikát.

Výrobca označuje model H1 ako elektrobicykel, pedále by ste tu ale hľadali márne. V praxi totiž ide o zaujímavého kríženca medzi elektrickou kolobežkou a skútrom, na ktorom sa cestuje v sede a s nohami opretými o malé výklopné stupienky na prednom ráme. To však rozhodne nie je to najzaujímavejšie.

Hlavným lákadlom H1 je totiž extrémna skladnosť. Vďaka možnosti tento 14,6 kilogramu vážiaci skútrik na niekoľkých miestach rôzne sklápať a skladať sa totiž nakoniec dostaneme k prepravnej veľkosti s rozmermi papiera A3. Niet teda divu, že si Himo H1 odviezlo z Nemecka ocenenie Red Dot Award 2019.

Pozrite si galériu

​Po opätovnom zložení potom H1 ponúkne nastaviteľný sedák aj madlo riadenia a nosnosť až 100 kilogramov, vďaka čomu by sa malo prispôsobiť pomerne širokej skupine záujemcov. Do dizajnu trojkolky je navyše integrovaný aj predný svetlomet, zadné svietidlo a nechýba ani jednoduchý LCD display so základnými informáciami o jazde.

O pohon sa stará malý 180W elektromotor v zadnom kolese, ktorý je napájaný z lítium-iónovej batérie s kapacitou 7500 mAh. Tá je uložená v ráme, váži necelé 2 kilogramy, zo skútra sa dá vybrať a jej plné nabitie by malo trvať 4 až 6 hodín. Maximálna rýchlosť sa pohybuje okolo 18 km / h a dojazd je až 30 km. A ak vezmeme do úvahy malé rozmery, potom sa jedná o celkom slušné hodnoty.

Himo H1 sa dostalo na trh už pred štyrmi mesiacmi, vtedy ho však spoločnosť ponúkala iba na čínskom trhu. Teraz je možné si jeden z najmenších elektrických dopravných prostriedkov objednať kamkoľvek. Objednávky sú prijímané prostredníctvom webu IndieGoGo a prví zákazníci zaplatia 469 dolárov + poštovné. Dodávky prvých kusov sa očakávajú v priebehu mája.

Bicykle, ktoré môžete šikovne poskladať do cestovného batohu

Určite si ich obľúbite.

Zdroj: CNC