Porsche pre svoje autá chystá nová supersedadlá. Prvé kúsky sa v ponuke objavia už v máji. Testovať ich budú aj zákazníci.

Automobilka Porsche si teraz do výroby osobných automobilov prisvojuje ďalšiu technológiu, ktorú doteraz využívala len v motoršporte. Stalo sa ním škrupinové sedadlo, ktoré možno vyrobiť presne podľa potrieb zákazníka vďaka technológii 3D tlačiarní.

 "Sedadlo je styčným bodom medzi vodičom a vozidlom a je veľmi dôležité pre presné ovládanie. Preto sú na mieru šité sedadlá v pretekárskych autách už bežnou praxou. Vďaka technológii 3D tlače tak prinášame našim zákazníkom možnosť vyskúšať si ďalšiu technológiu priamo z motoršportu", hovorí Michael Steiner z vývoja.

Zdroj: Porsche

​Personalizovaná sedadlá si budú môcť zákazníci vybrať v troch úrovniach pevnosti - hard, medium a soft. Zložené budú zo sendvičovej konštrukcie a základná podpora samotnej škrupiny bude vyrobená z extrudovaného polypropylénu, ktorý sa používa napríklad pri výrobe pretekárskych RC lietadiel.

Škrupinové sedadlo na mieru pre vodiča bude súčasťou programu Porsche Tequipment a v ponuke modelov 718 a 911 sa objaví už v máji. To však ešte nie je finálny krok. Vyrobí sa 40 prototypov sedadiel, ktoré budú zákazníci skúšať na pretekárskych tratiach. Ich spätná väzba sa premietne do finálneho vývoja a hotový produkt zamieri do ponuky Porsche až v budúcom roku.

Zdroj: CNC