Jeden indický dizajnér sa za nás všetkých zamyslel a zrealizoval dosť odvážny koncept.

Väčšina dizajnérov by vo svojom voľnom čase vymýšľala superšportové autá či motorky, ale nie Prathyush z Indie: on už v rámci diplomovej práce naplánoval autobus a neskôr vlak, kamión a traktor, niet divu, že jena internete populárny .

Najnovšie vymyslel kamión, ktorý vyzerá ako Bugatti. Zaradil sa tak k dizajnérom, ktorí od predstavenia Tesla Trucku popustili uzdu svojej fantázie vo svete ťahačov. Dôležitý je štíhly dizajn, minimalistický  štýl a, samozrejme, luxusné prevedenie. Nakreslil ho v typickom C-štýle Bugatti.

Dizajnér neposkytol o svojom projekte žiadne podrobnosti, ale u kamiónov nie je dôležité ani zrýchlenie, ani najvyššia rýchlosť. Jeho súvislý dizajn by však mohol pomôcť stroju so silou, na ktorú sme u výrobcu zvyknutý.

Dizajn má ale dve podstatné chyby, kamión je príliš úzky a príliš vysoký, takže by bol na ceste nestabilný. Tou druhou je, že vďaka svojej úzkej konštrukcii má výrazne nižšiu nosnosť ako klasické nákladné vozidlá. Ale priznajme si, že vyzerá brutálne dobre.

Pozrite si galériu

Zdroj: Behance