Elegantný elektromobil má prejsť na jedno nabitie až 600 kilometrov. Ukáže sa už budúci týždeň v Ženeve!

BMW i4 dorazí na tohtoročný autosalón v Ženeve. Produkčná verzia čisto elektrického sedanu so základmi v koncepte iVision Dynamics pôjde cestou štvordverových kupé a bude využívať najnovšiu piatu generáciu pohonu BMW eDrive. Vieme toho o ňom už celkom dosť, automobilka nám však pre doplnenie servíruje veľmi peknú ukážku.

V tej sa nám nové BMW i4 doslova vyleje pred očami a je to silne uspokojujúce. Podľa uceleného obrázku to potom vyzerá, že náš v Ženeve už čaká takmer hotové auto bez väčších dizajnových výstrelkov. BMW tiež ubezpečuje, že od novinky môžeme očakávať výkon porovnateľný so súčasnými osemvalcami.

Stovku by malo i4 zvládnuť do štyroch sekúnd a pre maximálnu rýchlosť sa zatiaľ udáva hodnota 200 km / h. Aj jazdné vlastnosti majú byť vďaka zástavbe elektrického ústrojenstva v podlahe vynikajúce. Batéria má mať kapacitu 80 kWh a nabíjací výkon 150 kW by nemal byť problém.

Na jedno nabitie má i4 zvládnuť prejsť až 600 kilometrov, teda približne rovnakú vzdialenosť, ako osemvalcové BMW M550 xDrive na jednu nádrž. Nové BMW i4 sa nám odhalí už budúci týždeň.

Zdroj: CNC