General Motors plánuje oživiť značku Hummer v podobe elektrického pick-upu. Pripravovaná novinka sa mala objaviť 3. februára v reklamnom spote v priebehu komerčnej prestávky Super Bowlu, ale už teraz sa čiastočne odhalila v krátkom spote.

Nový Hummer sľubuje "tichú revolúciu", ktorá spojí ikonické meno s úplne novým elektrickým pohonom. Vozidlo sa pravdepodobne stane dôstojným konkurentom Tesly Cybertruck, a okrem terénnych schopností mieni zaujať vysokým výkonom.

Tisíc koní pod kapotou

Elektricky poháňaný Hummer má disponovať výkonom tisíc konských síl. Na prvý pohľad zaujme krútiacim momentom 15591 Nm, ale tu je vhodné podotknúť, že sa jedná o krútiaci moment na náprave, ktorý nemožno porovnávať s údajmi väčšiny výrobcov.

Hoci má nový automobil nadväzovať na trochu ťažkopádny off-road, jeho zrýchlenie bude doslova brutálne - z nuly na 60 míľ za hodinu (cca 96,6 km / h) zrýchli iba za tri sekundy. V tomto smere je teda úplne porovnateľný s Teslou Cybertruck.

Žiaľ v tejto chvíli chýbajú akékoľvek ďalšie podrobnosti. Firma zatiaľ neprezradila, akými veľkými batériami bude novinka osadená, ani aký bude predpokladaný dojazd na jedno nabitie. Rovnako tak nie je známe, či bude Hummer ponúkaný len ako SUV, alebo aj ako pick-up.

Malé odhalenie

Automobilka publikovala na svojom YouTube kanáli kratučký spot, v ktorom okrem "blížiacej sa tichej revolúcie" sľubuje plne elektrický automobil, ktorý je úplne bez emisií a nemá žiadne hranice. Ako dátum predstavenia zvolila 20. máj tohto roku a malým písmom uvádza, že nový Hummer bude dostupný od jesene 2021.

Na pozadí klipu je vidieť chrómová mriežka chladiča, ktorá bola typickým znakom posledných Hummerov. Výrobca pritom sľubuje, že okrem vysokého výkonu a krútiaceho momentu hodlá novinka nadviazať na svojich predchodcov tiež jazdnými vlastnosťami na ceste aj v teréne.

Elektrické Hummery sa budú vyrábať v montážnom závode Detroit-Hamtramck v americkom Michigane. GM začiatkom tohto týždňa oznámil, že do zmeny továrne na závod na výrobu elektrických vozidiel plánuje investovať milióny dolárov.

Zdroj: CNC