San Francisco sa nachádza v tesnej blízkosti Sillicon Valley a tak niet divu, že je považované za raj všetkých nadšencov do supermoderných technológií. To ale rozhodne neznamená že je jednoduché tu v tejto oblasti podnikať.

Business Insider informoval o tom, že mnohým robotickým reštauráciám, ktoré v San Franciscu nedávno začali so svojou činnosťou, sa vôbec nedarí.

Napríklad Eatsa (teraz Brightloom) bola vlani nútená zatvoriť svoje sanfranciscké prevádzky pre to, že jej majitelia si nemohli naďalej dovoliť platiť tamojšie nájomné. Rovnako smutný osud postretol aj kaviarne CafeX, z ktorých momentálne funguje už len jedna (na letisku).

Neuspel ani startup Zume, za ktorým stojí japonský holding SoftBank. Ten v roku 2018 v San Franciscu otvoril robotickú pizzériu zameranú len na rozvoz, avšak nedávno oznámil, že v tomto projekte naďalej nechce pokračovať.

Podľa Business Inideru je dosť možné, že častí návštevníci reštaurácií skrátka dávajú prednosť interakcii s ľuďmi. Vysvetlenie ale môže spočívať aj v prostej skutočnosti, že gastrobiznis je všeobecne veľmi náročný.

Zdroj: CNC