Predstavujeme vám nového robotického asistenta spoločnosti Samsung. Je celkom roztomilý.

Asi veľa ľudí pozná BB-8, ktorý sa objavil v nových epizódach Hviezdnych vojen. Spoločnosť Samsung ho teraz svojim používateľom prinesie domov.

Podľa výrobcu je Ballie skvelým osobným spoločníkom, ktorý môže jednoduchým a užívateľsky príjemným spôsobom pomáhať a podporovať svojho majiteľa a rodinu vrátane jeho domácich miláčikov a zároveň slúži ako digitálny asistent. V praxi to znamená, že pripomína, hľadá hudbu, spravuje inteligentné zariadenia, spúšťa robotický vysávač, kontroluje váš príbytok pomocou kamery, upravuje izbovú teplotu a ľahko sa ovláda pomocou mobilného používateľského rozhrania.

Zdroj: YouTube

​Čo sa týka jeho funkcií, Ballie, navrhnutý v tvare gule a dostupný vo viacerých farebných variantoch, bude s najväčšou pravdepodobnosťou fungovať ako váš osobný asistent, ktorý vám bude neustále v pätách, aby uspokojil a plnil vaše požiadavky.

Bude sa na vás pozerať svojimi malými očami v podobe kamery, sledovať vaše priania a a mikrofónom hladným po príkazoch. Momentálne ešte nevie hovoriť, ale keďže konečnú verziu ešte nepoznáme, možno toho bude časom schopný. Rovnako nie sú známe ani jeho presné technické parametre, cena, ani to, či bude fungovať len so zariadeniami značky Samsung.

Zdroj: YouTube

​Vykonáva funkcie, ktoré robia bežní asistenti, ale vďaka svojmu pokročilému systému tiež detekuje nečistotu, meria vlhkosť a teplotu, takže nám môže pomôcť analyzovať tieto údaje. Obraz z jeho kamery je vždy k dispozícii, takže ho môžete využívať aj ako bezpečnostnú kameru, ale bude tiež schopný odkotúlať sa k vášmu psovi a zahrať sa s ním. Otázne je, nakoľko ho takáto hra s vaším miláčikom poznačí. Bude počúvať viaceré ľudské pokyny, aby sme ho mohli privolať, prípadne požiadať, aby sa vám teraz neplietol pod nohami.

Zdroj: YouTube

​H.S. Kim, výkonný riaditeľ spoločnosti Samsung v oblasti spotrebnej elektroniky, predstavil robota, pohral sa s ním, predviedol zručnosti zariadenia, ktoré sa nakoniec prikotúľalo do jeho rúk a vyplo sa. Milé.

Zdroj: YouTube