Spoločnosť Segway-Ninebot v piatok predstavila niekoľko nových produktov, ktoré sú tento týždeň k videniu na veľtrhu Consumer Electronics Show. A jeden z nich silne pripomína levitujúce kresla zo známeho animovaného filmu WALL-E od štúdia Pixar.

Tento osobný transportér sa volá S-Pod a rovnako ako vlajkové vozítko Segway disponuje dvoma kolesami. Podľa tlačovej správy dokáže vyvinúť rýchlosť až 38 km / hod a uvezie náklad o váhe 120 kg.

Výhodou je, že pri jeho riadení sa nemusíte nakláňať dopredu či dozadu, aby ste sa pohybovali požadovaným smerom - proste len pohodlne sedíte a stláčate gombíky na ovládacom paneli.

Bude mať S-Pod úspech?

Pri brzdení dochádza k posunu ťažiska, čo údajne eliminuje možnosť prevrátenia S-Podu v takmer akejkoľvek situácii. Maximálny dojazd na jedno nabitie je cca 70 kilometrov.

Segway-Ninebot tiež uvádza, že S-Pod bol navrhnutý pre používanie v "uzavretých areáloch ako sú letiská, zábavné parky či paluba luxusnej kozmickej lode budúcnosti". Mohlo by teda ísť o elegantnejší alternatívu k elektrickým skútrom, golfovým vozíkom atď.

Wired však pripomenul to, čo nazýva "problémom Segway" - zariadenia tejto značky sú zvyčajne revolučné, ale súčasne príliš neohrabané, neskladné alebo jednoducho čudné na to, aby o ne ľudia mali záujem. Nemožno tak vraj vylúčiť, že rovnaký osud stretne aj S-Pod.

Zdroj: CNC