JBL má myšlienku a skúša overiť jej životaschopnosť na crowdfundingovej platforme Indiegogo.

Veríte, že je možné vyrobiť slúchadlá, ktoré nebudete musieť nikdy dobíjať? Projekt JBL Reflect Eternal využíva staré známe integrácie fotovoltaiky, ktoré už nefungovali na mnohých zariadeniach pred tým. Konštruktéri však veria, že so slúchadlami to bude iné, tu sú ich argumenty:

  • spotreba energie je u slúchadiel relatívne malá
  • plocha hlavového oblúka je relatívne veľká na umiestnenie panela
  • použitý panel dokáže čerpať energiu ako zo slnka, tak z umelého osvetlenia
  • slúchadlá nepoužívame stále, teda spotrebovávať energiu budú len občas, zato získavať ju môžu stále (teda okrem noci a hodín, kedy máte zhasnuté)

Tak či tak, ľudia tejto myšlienke v spojení so značkou JBL veria, a ešte prvý deň bol cieľ kampane na Indiegogo splnený.

Zdroj: JBL

​JBL sľubuje, že ak strávite so slúchadlami na slnku dve a pol hodiny denne, vydrží prehrávať na veky. Pri 90 minútach denne je to 68 hodín reprodukcie, bez energie zo svetla vystačí batéria na 24 hodín. Okrem prehrávania hudby streamovanej cez Bluetooth zvládnu slúchadlá aj telefonovať a rozumejú si aj s Google Assistant a Alexou od Amazonu. Stupeň ochrany IPX4 znamená, že ich nerozhodí pot alebo ľahší dážď.

K prvým zákazníkom sa majú slúchadlá dostať v októbri 2020, k dispozícii budú dve farby: zelená a červená. Cena na Indiegogo začínala na 75 dolároch v produkcii budú za dvojnásobok.

Takto sa JBL prezentuje na Indiegogo:

Zdroj: CNC