Lambo V12 Vision Gran Turismo je jednomiestny špeciál s hybridným pohonom. Vyskúšať si ho budete môcť aj vy ...

... teda ak vlastníte závodný simulátor Gran Turismo Sport pre hernú konzolu Sony PlayStation 4. Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo je totiž automobil špeciálne navrhnutý pre túto hru, pre ktorú bude dostupný k stiahnutiu na jar 2020.

Lamborghini sa tak pridáva k ďalším výrobcom, ktorí navrhli špeciál pre hernú sériu Gran Turismo už skôr. Autori populárnej hry ponúkajú automobilkám už roky možnosť navrhnúť špeciálne vozidlo, s ktorým potom môžu hráči pretekať v digitálnom prostredí. Pred Lamborghini už túto možnosť využili Audi (e-tron Vision Gran Turismo), Bugatti (Vision Gran Turismo), Mini (Clubman Vision Gran Turismo) alebo napríklad naposledy Jaguar (Vision Gran Turismo).

Podobne ako u iných automobiliek ide o vizionársky koncept, ktorý pôsobí ako z budúcnosti. Lamborghini však do istej miery stále uvažovalo realisticky - o pohon sa v tomto prípade má starať hybridné ústrojenstvo z modelu Lamborghini Sian FKP 37, konkrétne teda kombinácia atmosférického dvanásťvalca a elektrického ústrojenstva využívajúceho miesto batérií kondenzátory. Celkový výkon Siánu dosahuje hodnoty 602 kW.

Pozrite si galériu

​Lamborghini navyše vozidlo skutočne postavilo, jeho model sa predstavil na tohtoročnom svetovom finále šampionátu FIA Certified Gran Turismo v Monte Carle.

"Lambo V12 Vision Gran Turismo je navrhnuté tak, aby poskytovalo dokonalé virtuálne auto pre mladých fanúšikov a hráčov, ktorí sú nadšení Lamborghini a jeho futuristickými ambíciami," komentuje dielo šéfdizajnér značky Mitja Borkert.

Práve jeho tím voz navrhol, pričom skombinoval aktuálne využívaný motív písmená Y z aktuálnych Lamborghini s motívom šesťuholníka z dávneho konceptu Marzal a futuristickú koncepciu jednomiestneho auta. Tá je poznateľná už pri vstupe do interiéru, ku ktorému slúži kryt podobný ako u stíhačiek. Ovládacie prvky sú potom sústredené do futuristického volantu, pričom sa dôležité informácie virtuálne premietajú pred vodiča.

Zdroj: CNC