Balistická ochrana, zrýchlenie na stovku okolo troch sekúnd a dojazd 800 kilometrov. Cybertruck sa po mesiacoch čakania oficiálne predstavuje svetu.

Videli sme mnoho nákresov a vízií nezávislých grafikov, podľa ktorých mal pick-up Tesly vyzerať ako vesmírne vozidlo budúcnosti. Len málokoho ale napadlo, že všetky tieto tvorby nebudú zas až tak ďaleko od pravdy. Niet divu, že prezentácia Tesly Cybertruck bola pre mnohých jedným obrovským prekvapením.

Zdroj: Tesla

​Novinka Tesly, hoci stále ešte v štádiu konceptu, vyzerá ako z iného sveta. Dizajn vsádza na ostré hrany, krátke previsy, obrovské kolesá a presklené plochy. Pod zvažujúcim sa zadkom sa ukrýva korba, ktorá pojme až 2 800 litrov 1,5 tony ťažkého nákladu. Elon Musk uviedol, že Cybertruck dostáva 38x pevnejšiu oceľ než je bežné, čo vzápätí demonštroval urastený chlapík s kladivom. Balistická ochrana je samozrejmosťou, takže na palube strach o život rozhodne mať nemusíte.

Zdroj: Tesla

​Musk už prezradil aj prvé technické dáta. Cybertruck príde v troch rôznych prevedeniach - s jedným, dvoma a tromi elektromotormi. Vstupná verzia disponuje pohonom zadných kolies, dojazdom 400 kilometrov a zrýchlením z pokoja na 96 km / h za 6,5 ​​sekundy, pričom pokračovať môže na maximálnych 177 km / h. Lepšia verzia s dvoma motormi už má pohon všetkých kolies, prejde 482 km a uháňa 190 km / h, pričom "americkú stovku" zdolá za 4,5 sekundy.

Zdroj: Tesla

Absolútnym vrcholom modelového radu bude verzia s tromi motormi. Tá má pohon všetkých kolies, zrýchlenie 2,9 sekundy, maximálnu rýchlosť 210 km / h a papierový dojazd okolo 800 kilometrov! Cena za najdostupnejší Cybertruck je 39.900 amerických dolárov.

Príchod elektrického pick-upu naplánoval Musk na rok 2021, najvýkonnejšia verzia dorazí ešte o rok neskôr. Je jasné, že jeho vzhľad sa pred vstupom do sériovej produkcie ešte pozmení, rovnako ako futuristicky poňatý interiér. Dá sa ale predpokladať, že šéf Tesly sa bude chcieť odlíšiť a postará sa o to, aby aj produkčný Cybertruck zostal maximálne extravagantný. Objednávať ho môžete už teraz.

Zdroj: CNC