V prúdovom obleku sa dá letieť rýchlejšie ako ísť autom po diaľnici: Britský vynálezca stanovil nový rekord

Britský vynálezca a odvážlivec Richard Browning vo svojom špeciálnom obleku na prúdový pohon stanovil nový rýchlostný rekord. Podľa organizácie Guinness World Records sa tentoraz dostal na 136,891 km / hod.

Doterajší rekord, ktorý Browning - médiami často označovaný za "skutočného Iron Mana" - vytvoril pred dvoma rokmi, pritom predstavoval iba 51,53 km / hod. Ide teda o značný posun.

Súčasný oblek bol vraj vyrobený technológiou 3D tlače a je oveľa "ľahší, pevnejší aj múdrejší" ako predchádzajúce modely.

Zdroj: Gravity

 "Je to naozaj ako ten sen o lietaní, ktorý niekedy v spánku máte. Ste celkom a úplne slobodní - môžete zhodiť okovy gravitácie a bez námahy sa pohybovať v trojrozmernom priestore," povedal Browning.

Začiatkom tohto roka sa Browning vo svojom obleku vydal z južného pobrežia Anglicka na ostrov Wight, čo zodpovedá vzdialenosti približne 1,4 kilometrov. A už v roku 2017 vyhlasoval, že teoreticky by sa mohol po oblohe preháňať rýchlosťou až 321 km / hod.

V praxi je ale nutné myslieť predovšetkým na bezpečnosť, takže nič také zatiaľ nehrozí. Avšak za niekoľko ďalších rokov ... kto vie?

Zdroj: CNC