Kalifornská automobilka Karma zverejnila prvú snímku svojho konceptu SC2, ktorý bude odhalený na autosalóne v Los Angeles.

Nový koncept Karma SC2 by mal byť evolúciou pôsobivého elektrického konceptu SC1 Vision, ktorý automobilka predstavila na aprílovom autosalóne v Šanghaji. Oproti otvorenému roadsteru SC1 by sme sa však teraz mali dočkať kupé s pevnou strechou, ako naznačuje prvá fotografia odhaľujúca pravú polovicu vozidla.

Zdroj: Karma Automotive

​Rovnaké však zostali proporcie klasického športového vozidla s dlhou kapotou, nízkou siluetou a krátkou zadnou časťou. Pôsobivou zaujímavosťou zrejme zostanú aj obrie dvere, tiahnuce sa od predných až po zadné kolesá, ktoré sa otvárajú smerom nahor a ponúkajú tak komfortný prístup do futuristicky poňatého a jednoduchého interiéru.

Okrem odhalenia nového konceptu však kalifornská Karma plánuje predstaviť na autosalóne v Los Angeles aj svoju víziu budúcnosti, v ktorej nechce byť iba výrobcom automobilov. "Karma sa vyvíja mimo automobilovú spoločnosť aj v technologickú značku, ktorá chce byť rovnocenne zameraná na to, aby sa stala dôležitým inžinierskym, dizajnovým a high-tech inkubátorom pre ostatných," uviedol CEO Dr. Lance Zhou.

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC