Plastová hračka vytvorená podľa predlohy postavy Boba Fett zo svetovo známej filmovej série Star Wars sa zrejme predá za rekordnú cenu. Podľa odhadov sa vydraží až za pol milióna dolárov.

Figúrka práve mieri na aukciu v americkej Pennsylvánii a podľa odhadov búra rekord najdrahšej predanej figúrky zo série postavičiek Star Wars. Desaťcentimetrová napodobenina populárnej postavy už teraz presiahla ponúknutú cenu 120 tisíc dolárov, čím predbehla doterajšiu najvyššiu vydraženú čiastku za figúrku z edície Star Wars o osemtisíc dolárov.

Modelov postavy Boba Fett bolo vytvorených menej než sto a okamžite bola postavička z predaja stiahnutá. Jej batoh strieľajúci rakety totiž predstavoval nebezpečenstvo pre malé deti, ktoré by sa drobnými súčiastkami mohli zadusiť.

Momentálne sa na svete nachádza okolo tridsať modelov Boba Fetta. "Ide o svätý grál Star Wars zbierok," povedala hovorkyňa aukčnej siene Kelly McClain, aby dodala: "Figúrka je extrémne unikátna."

Vo filme bol Boba Fett najatý temným vodcom Impéria Darth Vaderom a jeho úlohou bolo zabiť Hana Sola. Prihadzovanie na aukcii končí 7. novembra tohto roku.

Zdroj: CNC